Laksepremiere 2019

Laksepremiere(r) 2019

 

Den første uge i det Danske og Vestjyske laksesus er vel overstået og det med en ganske pæn succes, kan man vist roligt sige. Flot vejr og fin vandstand, det kunne næppe have været meget bedre og fangsterne kan man vist heller ikke kimse af.


Jeg var dog ikke selv på ”pletten”, men har fulgt så godt med som muligt med min nuværende situation og har nydt de mange oplæg, billeder og videoer af glade fiskere langs de grønne enge i det Vestjyske.


Dejligt at kunne mærke stemningen ved de flotte danske Laksevandløb og ikke mindst at se ”alles” glæde over de fine fangster selvom der ikke blev laks til alle, men sæsonen er heldigvis ganske ny og endnu lang så chancerne kommer nok. ”Keep up The Good Work out there” og fortsat K&B til alle, jeg får forhåbentlig et par turer derover i denne sæson.

 

Der er lovet regn og vestlige vinde de kommende dage/uger, - så det bliver spændende at se om ikke dét sætter skub i nye aks på vej op.

 

Norge - og premieren i de mellem Norske Elve er også lige på trapperne og hvem af os der nyder Norge er ikke spændte på hvad der vil ske i denne sæson. Sidste sæson (2018) bød jo på nogle ret så store udfordringen med tidlig flom, lavt og varmt vand gennem en stor del af sæsonen. Fangsterne tog dog til i slutningen og sæsonens fangst endte godt på trods af hårde odds i Juni og Juli.

 

HVAD SKER DER SÅ I 2019 ?? – Tjaaa som altid er svært at spå med Norge og det skiftende vejr – Meeeen allerede på nuværende tidspunkt har der været 2 store flomme i Gaula med den seneste her i Påsken hvor Gaula steg fra 40 til 400 m3 på en dag eller to  


Det er altså for tidligt med mindre der kommer mere sne ! Desværre ser det ud til at foråret eller endog sommeren har ramt Norge tidligt (IGEN) og med 22 grader i Surnadal og 18 grader i Gauldalen ser det desværre betænkeligt ud mht premieren og junifiskeriet.

At laksene kommer alligevel, det så vi jo i sidste sæson, men hvis temperaturene er høje, kan laksene blive vanskelige at fange i deres hastige opgang opover elven. Jeg vil i hvert fald huske flydelinen til premierefiskeriet ligesom sidste år da vi stort set ”Hitchede” i hele juni og det meste af juli for blot at opleve laksene i det mindste vise sig eller slå til Hitchen med enkelte dristede sig til at hugge på de frække små streamende tubes.

Laksefeberen raser og spændingen suser igen, det er på tide at checke grejet til de blanke Norske storlaks.

 

Vi følger med i vejrsituationen og opdaterer jævnligt henimod Premieren i det Norske.
  1. Sommer, sommer og lavt varmt vand i 2018

                         

                          Gaulfossen i blot 10 m3 juli 2018                                                               Sommer, sommer og lavt varmt vand i 2018
                                                                    Det blev dog til et par stramme liner i 2018 selvom det var vanskeligt.

 


Michael Koch